Lumea Tuburilor | Microelectronica

Pagina dedicata constructiilor
cu tuburi electronice si microelectronicii.

Bine ati venit

Aceasta pagina este dedicata constructiilor cu tuburi electronice si microelectronicii digitale.

Noutati

+ Azi, 08 Iunie 2017 am atins cota de 218.733 vizitatori. Va multumesc pentru interesul acordat acestor proiecte!

+ A fost adaugat un nou proiect personal: Frecventmetru Nuclear.

+ S-a facut actualizarea paginilor si a codului sursa invechit sau inactiv. Site-ul este acum mai aerisit iar timpii de raspuns imbunatatiti.

+ Azi, 26 Noiembrie 2012 am atins cota de 50.000 vizitatori.

+ Au fost adaugate doua noi proiecte personale: Matrice ROM 32K si Matrice ROM 640K.

+ Paginile Microcalculator cu Z80 si Mini Z80 au fost actualizate cu schemele electrice principiale.

+ A fost adaugat un nou proiect personal: Minitahometru Deck.

+ Restructurari de infrastructura: Site-ul a fost mutat complet pe un server privat. Va rog sa imi semnalati orice problema a site-ului, pe adresa de e-mail furnizata in sectiunea Contact.

+ Restructurari si reactualizari si la Proiectele Cititorilor.

+ Restructurari majore: Site-ul Lumea Tuburilor converge cu site-ul Microelectronica Digitala.

+ Am eliminat o serie de sectiuni simplificand astfel structura site-ului. De asemenea am prelucrat unele scripturi si sectiuni scrise in cod html invechit. Pentru cei mai curiosi din fire: tot site-ul, de la temele grafice pana la continut, este scris intr-un simplu editor de text ASCII.

Descriere Generala

Site-ul este structurat pe doua sectiuni principale intitulate Tuburi Electronice si Microelectronica, fiecare tratand constructii din sfera lor proprie. De asemenea, site-ul contine si unele sectiuni secundare care trateaza constructii de aparate si montaje ajutatoare cum ar fi programatoare pentru microcontrollere PIC. O alta sectiune de o mare importanta este si cea destinata proiectelor cititorilor. Aici veti regasi pagini cu proiecte ale diversilor cititori ai acestui site, fie ca sunt clone dupa proiectele prezentate de mine, sau sunt proiecte originale. Aceste sectiuni se pot accesa doar din meniul principal de pe prima pagina a site-ului. Fiecare sub-pagina sau sub-sectiune, vine cu un meniu propriu, dispus in aceeasi parte a paginii ca si meniul principal dar cu functionalitate diferita.

Cerinte sistem: Prezentul site este destinat spre a fi vizualizat cu orice browser de Internet modern. Spre deosebire de reviziile anterioare, nu exista restrictii de utilizare asupra browser-elor Internet cunoscute, deci modul de randare a paginilor nu va fi afectat. Rezolutia minima a ecranului pentru a vizualiza paginile acestui site este de 1024x768px in timp ce o rezolutie optima este 1920x1080px.

Sectiunile cuprinse sub titlul Diverse sunt:

+ Contact este sectiunea cu informatii referitoare la modul in care poate fi contactat autorul site-ului, precum si conditiile in care acesta poate fi contactat.

+ Tuburi sovietice este o sectiune ce cuprinde informatii utile celor ce doresc sa identifice tuburile de productie sovietica, dupa codul inscriptionat pe ele. Sectiunea include si o lista a fabricilor producatoare de tuburi din fosta U.R.S.S.

+ Proiectele Cititorilor este o sectiune de mare importanta pentru acest site, intrucat cuprinde proiectele realizate de diversi cititori ai site-ului Lumea Tuburilor. Oricine are vreo realizare notabila in acest domeniu, ma poate contacta si eu o voi adauga la aceasta sectiune.

Diverse

Acest site a fost elaborat datorita dorintei mele de a face si in Romania o pagina destinata tuburilor electronice avand in vedere numarul in crestere al adeptilor acestei vechi tehnologii care se pare ca revine in moda curenta.

Nota: Toate marcile inregistrate, numele inregistrate, numele de firme, etc. mentionate in paginile acestui site, apartin detinatorilor de drept.


tuburile -- revolutia electronicii


Va multumesc pentru interesul acordat acestui site.
 

Copyright © 2004- Alexandru Groza
Toate drepturile rezervate.
versiune 1.2 | revizie G