Lumea Tuburilor | Programatoare PIC

Sinopsis

In aceasta pagina am decis sa pun cele 2 scheme de programatoare de microcontroller-e PIC pe care le-am constituit in montaje pe care le utilizez in lucrul de zi cu zi pentru programarea microcontroller-elor din seria PIC fabricate de firma Microchip.

Programator Serial

O schema buna de programator Serial pentru microcontroller-e PIC este cea a programatorului RCD. Schema provine de pe acest site: http://feng3.nobody.jp/en/rcd.html si este deosebit de utila intrucat este foarte compacta. Se alimenteaza direct de pe portul serial al laptop-ului sau a calculatorului desktop.

Schema de principiu:

Fotografii cu montajul realizat de mine:

Cablajul executat dupa schitele lui FENG3.

Programator Serial finisat - vedere de ansamblu.

Programator Serial finisat - vedere de ansamblu (alt unghi).

Programatorul Serial - la lucru (impreuna cu un PIC16F628).

Nota: Schema prezentata apartine in exclusivitate autorului ei. Aflati mai multe detalii urmarind http://feng3.nobody.jp/en/rcd.html.


Programator Parallel

O schema utila de programator ICSP pe portul parallel este cea prezentata la adresa: http://www.oshonsoft.com/picprogparallel.html. Aceasta schema da rezultate foarte bune in tandem cu software-ul disponibil pe pagina respectiva.

Schema de principiu:

>

Fotografii cu montajul realizat de mine:

Programator Parallel finisat - vedere de ansamblu.

Programator Parallel finisat - vedere de ansamblu (alt unghi).

Nota: Schema prezentata apartine in exclusivitate autorului ei. Aflati mai multe detalii urmarind http://www.oshonsoft.com/picprogparallel.html.


Va multumesc pentru interesul acordat acestui site.
 

Copyright © 2004- Alexandru Groza
Toate drepturile rezervate.
versiune 1.2 | revizie G