Microelectronics | Dynamic Light

Sinopsis

Cautand prin sertar am gasit o cutie cu integrate TTL, seria CDB4xx, stranse de-a lungul timpului. Mi-am zis de ce sa nu incerc sa construiesc ceva cu ele. Astfel am ajuns la schema dl. sing. Ioan Aldea, electr. Constantin Cojan si YO60AE. Mi se pare un proiect destul de indraznet pentru un incepator dar in acelasi timp, pentru un avansat in ale electronicii este o simpla bagatela.

Pentru edificare este imperativ sa se citeasca textul original al autorilor.

Schema

Textul original scanat, cules de pe Internet prin anul 2002.

Dupa cum spun si autorii, montajul este simplu de construit si ofera satisfactie garantata atat incepatorilor cat si celor mai experimentati.

Fotografii

FIn aceasta sectiune gasiti fotografii ale proiectului.

Vedere dinspre fata cu piese. Locurile nepopulate de pe cablaj reprezinta locul semireglabilului pentru reglat viteza oscilatorului si pin-header-ul pentru selectia modurilor de lucru. Se observa ca lipseste si pin-header-ul de alimentare.

Vedere din partea cablata Firul maro scurtcircuiteaza locul unde trebuie sa fie semireglabilul pentru reglarea vitezei oscilatorului.

Interesant cum cu ajutorul a doar 3 integrate TTL se poate obtine un joc de lumini totodata placut, dar care se constituie si intr-o baza de cunostinte dobandite asupra functionarii integratelor TTL. De asemenea, montajul este foarte util pentru cei incepatori in ale electronicii digitale.

Va multumesc pentru interesul acordat acestui site.


Copyright © 2004- Alexandru Groza
All rights reserved.
VER. 1.0 | REV. A